En sjukt bra blogg

Barn

Jag älskar barn. Dessa småväxta varelse kan vara de mest fantastiska i vår värld. I fredags fick jag möjligen att vara bland en hord av barn genom att gå på mina små kusiners skolavslutning. En traditionell skolavslutning med svenska flaggor, Idas sommarvisa, (ofta tråkigt) tal av rektorn och glädjetjut när allting är över och det är sommarlov. Denna skola var en f-9 skola, det vill säga en skola med elever från förskolan upp till årskurs 9. ALLA dessa skulle vara samlade i samma sal. På min högstadieskola var det inte tänkbart att bland elever från olika åldrar, eftersom man var övertygad om att de äldre eleverna skulle lära de mindre hur man mördar men kommer undan med dråp, ungefär. En högst våldsam, anarkistisk skola. Hur som helst, förskoleeleverna som ännu inte har lärt sig de sociala koderna är fantastiskt underhållande att titta på. Det har dels jättesvårt att sitta still under de över en timma långa uppträdandena och talen, samtidigt är de medvetna om att de ska befinna sig på "sin plats". För att hantera detta kan man:

Lägga sig under stolen
Ställa sig på stolen (och därmed bli längre än alla andra), leta upp sina föräldrar i publiken och sedan vinka hysteriskt.
Ta av sig tröjan (finns det inget annat att göra och det springer myror i kroppen, så kan det vara ett måste)

Efter avslutningen sprider sig ett rykte bland eleverna att "en kille i 6:an har svimmat i en vattenpöl". Det tog bara några minuter efter själva vattenpölsincidenten innan alla elever hade nåtts av nyheten. Arbetsgivare, anställ barn som informationsspridare!
Astrid, ett viktigt inslag under skolavslutningen.
2009-06-14 @ 15:07:57 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har bara en sak att säga om barn:

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/humor/unit.asp?unitID=1123&pubID=952293

2009-06-14 @ 19:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0