En sjukt bra blogg

Andas in och andas ut

I helgen har jag haft gamla vänner på besök. Det betyder vin, god mat och nätter av mycket prat som skall tas igen. När alla är alldeles för trötta för att göra eller säga någonting mer är det alltid dags för luftmadrasserna att blåsas upp. Det uppstår då alltid klaganden över bristande lungkapacitet (wikipedia fick hjälpa oss att reda ut hur många liter luft en lunga egentligen innehåller), huvudvärk, fallande blodtryck med mera. Tillslut lyckas madrasserna bli välfyllda, men när det idag var städning efter kalaset upptäckte jag ett nytt problem. Hur problematiskt det är att få ur luften ur madrassen. Dagens blod, svett och tårat har resultatet i följande konstateranden:



Rullningen. Omtyckt av många och kan tyckas vara effektiv om man använder rätt teknik. Risken finns att man "stryper" luftutflödet genom att krama för hårt.



Magplasket. I den här tekniken använder alltså personen hela sin kroppstyngd för att pressa ut luften. Det blir dock problem när det är lite luft kvar på sidorna (runt kroppshyddan), möjligen kan tekniken behöva kompletteras  med ovan nämnda rullning.



Anakondan. Som hörs på teknikens namn försöker man här alltså att pressa ur luften med muskelkraft, tillskillnad från den tidigare nämnda tekniken där man låter kroppen vila. Ger bra träningen, men kan se något suspekt ut.



Surfaren. Helt klart den mest ineffektiva, men en klar favorit på grund av dess kreativitet.

Slutresultet: För bästa möjliga effekt, kombinera de första tre teknikerna och avsluta med Surfaren (finns en KLAR risk att tappa balansen annars) för att hålla humöret uppe!
2009-03-01 @ 22:18:06 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0