En sjukt bra blogg

Legitimitetsproblem

Jag bor högst upp i huset. Våning 4. Det gör det enligt mig legitimt att ta hissen majoritet av gångerna jag ska ta mig hem. I vårt hus har vi tre hissar, två mindre och en större som än tänkt som lasthiss vid flytt. Den sistnämnda är dock den som används mest eftersom man då kan åka flera stycken i hissen samtidigt. När man åker flera stycken i hissen uppstår det lätt en legitimitets-spänning. Jag, som ofta är först in i hissen, markerar att jag ska upp till våning 4 genom att trycka på knappen och ställer mig därför längst in. Sedan är det ofta en person som skall till våning 3. Sist kommer alltid våning 2-personer och efter att de har tryckt på knappen, vänder de sig alltid med ryggen mot oss treor och fyror. Det blir tyst (tystare än vanligt i en hiss). En snabb blick utbyts mellan oss legitima hissresenärer, en viss irritation över att behöva ta 30 sekunder av våra liv för att stanna på våning 2, eftersom det faktiskt bara är två våningar och som därför kan bestigas med ben. Undra hur situationen hade sett ur ifall en våning 1-person hade intagit lasthissen? Spännande!



Legitimt?
2009-02-23 @ 21:35:51 Allmänt Permalink


Kommentarer
Postat av: Erica

Verkar som att ni 3or och 4or dömmer 2orna i förväg. De kan ha tokträningsvärk, eller kanske precis kommit ifrån gymmet ( hahaha - det hade vart tokskoj i så fall) och inte "kan" ta sig upp för 2 trappor. Bor själv på 2a våningen - tar du trapporna upp till mig varje gång? Jag vet att min granne inte göra det, men dömer honom inte för det:P



(anser därmed att jag är sjukt bra på att argumentera!! ;))

( Känner rent instinktivt att du måste sluta blogga nu så jag kan sluta läsa din blogg och återgå till normala sysslor)

2009-02-23 @ 21:41:38
URL: http://ericaintanzania.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hahaha, känner rent instinktivt att du måste sluta vara sjukt bra på att argumentera, så jag slipper försöka tackla det i bloggen ;)

2009-02-23 @ 22:03:09
URL: http://ensjuktbra.blogg.se/
Postat av: Erica

Tufft med trapporna idag :P

2009-02-24 @ 23:34:18
URL: http://ericaintanzania.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0